Jul 06, 2022, 07:37:09 pm *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
  Početna   Pomoć   Pretraga Prijavljivanje Registracija  
UvodRegistracijaPrijavljivanjeProfilPisanje porukaPrivatne porukePretraživanje

SMF služi za druženje i komuniciranje. Više je načina komuniciranja, slanje poruka u rubrike, slanje privatnih poruka, putem imejla, ICQ-a, AIM-a i YIM-a. Ali SMF-ov vlastiti sistem privatnih poruka, dostupan registrovanim članovima foruma, je često najprikladnija od ovih opcija.

 1. Slanje privatnih poruka
  1. Opis
  2. Čitanje svojih poruka
 2. Sučelje privatnih poruka
  1. Pokretanje ili odgovaranje na poruku

Slanje privatnih poruka

Opis

Iako je imejl dobar način neposredne komunikacije s članovima foruma, postoji nekoliko nedostataka u uspešnosti foruma: potebno je otvoriti aplikaciju za pisanje i slanje imejl poruka, primalac za proveru imejla takođe mora učiniti isto, poslate poruke mešaju se s ostalima koje ima primalac, i katkad su potrebne minute ili sati da poruka stigne do primaoca.

Kao zamenu imejlu, SMF nudi brži, privatniji način. Slanje privatnih poruka omogućava trenutno slanje poruka u primaočev prijemni sandučić. Ta pošta se šalje i prima samo kroz SMF, tako da pošiljalac ni primalac ne moraju koristiti drugi program ili izlaziti iz SMF-a. Slanje privatnih poruka takođe omogućava veću privatnost pošiljaocu i primaocu, jer se ne otkriva prava imejl adresa. privatne poruke prikazuju i ukazuju samo na forumska imena obe strane.

Ako primalac nije na mreži, privatne poruke ga čekaju u njegovom prijemnom sandučiću sve dok se ne prijavi na forum, pročita ih i/ili obriše. SMF privatne poruke čine samoodrživ sistem pošte visokog nivoa privatnosti.

Čitanje svojih poruka

Za čitanje privatnih poruka potrebno je biti prijavljen, i pratiti vezu koja kaže 'Zdravo, [username], imaš x poruka, x su nove'.

Sučelje privatnih poruka

Sučelje privatnih poruka radi slično kao i popis poruka. Ovde je prikazano sučelje prijemnog sandučeta,odlazno radi na isti način:

+  Ime foruma
|- +  Privatne poruke
| |- +  Prijemno sanduče
Privatne poruke
Nova poruka

Prijemno sanduče
Odlazno sanduče

  Datum  Naslov Od
Datum i vreme poruke Naslov poruke Drugi član
Stranice: [1]
  • Neki forumi prikazuju navigaciono stablo na vrhu u štedljivom vodoravnom obliku.
 • Glavno dugme Brisanje briše sve poruke iz prijemnog sandučeta (ili odlaznog, ukoliko je otvoreno). Imajte na umu da polje za potvrdu i donje dugme Brisati takođe omogućava brisanje odabranih poruka, sa mogućnošću izbora polja za potvrdu svih poruka.
 • Dugme Odlazno sanduče prebacuje na odlazno sanduče, na mestu gde se obično pojavljuje dugme Prijemno sanduče.
 • Dugme Nova poruka omogućava pisanje nove poruke, i slično je pokretanju nove teme ali dodaje polja 'Kome:' i ':Bcc' (slepa kopija) i opcijom čuvanja u odlaznom sandučetu.
 • Opcija Ponovno učitati proverava nove poruke osvežavanjem trenutne stranice.
 • Veze Datum, Naslov, i Od omogućavaju ređanje stubaca po ovim pokazateljima (sa Datum takođe ima izbor padajućeg i rastućeg poretka kako je prikazano strelicom).
 • Glavni naslov teme je veza na početak poruke, koja se nalazi niže na istoj stranici.
 • Brojevi stranica su veza na daljnje stranice s pristiglim porukama.

Pokretanje ili odgovaranje na poruku

Više je različitih načina za pisanje nove privatne poruke, ali svaki zahteva da korisnik bude prijavljen:

 • Moguće je pratiti vezu koja kaže 'Zdravo, [username], imaš x poruka, x su nove', i kliknuti na dugme Nova poruka u prijemnom sandučetu.
 • Moguće je kliknuti na ime drugog člana, pratiti vezu Pošalji ovom članu privatnu poruku ekrana sa sažetkom njegovog/njenog profilaProzor za pregled.
 • Moguće je pisanje nove poruke direktnim klikom na ikonicu IM on/offline iz podataka o korisniku, u svakom od njegovih/njenih poruka.
 • Moguće je pisanje nove poruke direktnim klikom na ikonicu PM on/offline u opciji Trenutni status sa ekrana sa sažetkom njegovog/njenogprofila(Ova ikonica se takođe nalazi u podacima o korisniku opisanim iznad.)
 • Odgovor na privatnu poruku je vrlo sličan odgovaranju na post..
UvodRegistracijaPrijavljivanjeProfilPisanje porukaPrivatne porukePretraživanje
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.052 sekundi sa 9 upita.