Završih sinoć.
Uh, kakva serija majko mila. I pored nekoliko preporuka, koje sam dobio još nakon prve sezone, i pored sjajnih kritika, tek sam prije 20ak dana krenuo sa gledanjem. Ali bolje kasno nego nikad.
Serija priča priču o sredovječnom geniju koji je usled niza okolnosti završio kao profesor hemije u srednjoj školi, a uz to radi i kao blagajnik u autoperionici. Kada otkrije da boluje od raka pluća, i da mu nije mnogo ostalo od života, nešto kvrcne u njemu i... da ne spojlujem, vidjećete i sami

Slobodno mogu bez imalo zazora da kažem da u TV produkciji nećete naići na bolje odglumljenu seriju. Jednako dobro da, ali bolje ne. Pored izuzetnih uloga Brajana Kranstona i Arona Pola, i ostali glumci su na visokom nivou. Režija, posebno kamera, i scenario su odlični. Priča je veoma realistična, (iako su, gledajući standarde koje su sami postavili, autori po meni malčice pretjerali pri kraju četvte sezone) i često toliko napeta da ćete uhvatiti sebe kako ste se unervozili od gledanja

I još nešto, serija ima prilično spor tempo do određenog momenta, iako je to meni samo plus, i nešto što je bilo potrebno kako bi se promjene koje se dešavaju kod likova i njihovi postupci fino objasnili, znam da će nekima to biti pomalo i dosadno, pa bi takvima poručio da izdrže, jer vjerujte mi isplatiće se.
Ko se još dvoumi da li da gleda ili ne, preporučujem da odgleda prvu sezonu od 7 epizoda, i prve dvije epizode druge sezone, pa ako nakon toga ne zagrizete, onda ovo nije za vas.