Bombarder
|
 |
« Odgovor #11790 poslato: Januar 11, 2018, 12:57:05 pm » |
|
Hahaha, ali sam napravio break na vrijeme 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Milster
|
 |
« Odgovor #11791 poslato: Januar 11, 2018, 02:46:19 pm » |
|
Batman Night Cries (Arči Gudvin - Skot Hempton) Primetio sam juče da je za dobar broj forumera Od Signala do Šuma težak, potresan strip. Iako sam stekao utisak da je to znatno optimističniji strip, da kažem da i nije sve baš tako crno. Danas je na meniju jedno ipak znatno teže i potresnije delo, a koje se bavi (seksualnim) zlostavljanjem dece. Hemptonov crtež me umnogome podseća na Mekinov iz Ludnice Arkam, sa izborom boja i snolikim, gotovo bezbrižnim, prazničnim prikazom, koji je u jakom kontrastom sa ovako mračnom pričom. A ko ne pusti suzu na poslednju scenu, računaću ili da je robot ili da mu je u grudima srce od kamena. DC bi morao da reizda ovo (umesto u Tales of Batman). 4/5
|
|
|
Sačuvana
|
Hitler The Boondock Saints kaput
|
|
|
Snake Plissken
|
 |
« Odgovor #11792 poslato: Januar 11, 2018, 05:45:26 pm » |
|
Ahahaha plak'o si 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Aleks
|
 |
« Odgovor #11793 poslato: Januar 11, 2018, 05:46:29 pm » |
|
DC bi morao da reizda ovo (umesto u Tales of Batman).
Umesto da reizda tamo gde su reizdali, treba da reizda negde drugde?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Lord Vader89
|
 |
« Odgovor #11794 poslato: Januar 11, 2018, 05:55:47 pm » |
|
ko reizda repizda!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Snake Plissken
|
 |
« Odgovor #11795 poslato: Januar 11, 2018, 05:59:24 pm » |
|
Ahahahaha 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Milster
|
 |
« Odgovor #11796 poslato: Januar 11, 2018, 06:01:55 pm » |
|
Ahahaha plak'o si   Umesto da reizda tamo gde su reizdali, treba da reizda negde drugde?
Kako to misliš tamo gde treba? Nisam napisao Tales of Superman ili Wonder Woman i sl...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Zlix
|
 |
« Odgovor #11797 poslato: Januar 11, 2018, 06:52:12 pm » |
|
ko reizda repizda!

|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Aleks
|
 |
« Odgovor #11798 poslato: Januar 11, 2018, 07:10:46 pm » |
|
 Kako to misliš tamo gde treba? Nisam napisao Tales of Superman ili Wonder Woman i sl... Ma lepo sam te pitao - gde, po tebi, treba da reizda? Šta fali u Tales of Batman, gde jeste izdato?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
KaznSorela
Bob Rok

Van mreže
Govori tiho i nosi partijsku knjižicu sa sobom.
|
 |
« Odgovor #11799 poslato: Januar 11, 2018, 07:38:29 pm » |
|
ko reizda repizda!

|
|
|
Sačuvana
|
Ajmo Gašu
|
|
|
Milster
|
 |
« Odgovor #11800 poslato: Januar 11, 2018, 07:56:54 pm » |
|
Ma lepo sam te pitao - gde, po tebi, treba da reizda? Šta fali u Tales of Batman, gde jeste izdato?
Da ga reizdaju ponovo, ali kao stand-alone. E, to bih voleo. Tales of Batman mi se ne isplati da nabavljam zbog samo jedne price. A ta izdanja vrede samo za neke tvrdokorne kolekcionare ili one ljubitelje odredjenog pisca/ilustratora. Osim toga, tu se neke price ponavljaju u drugim izdanjima; npr. u LoTDK Alan Brennert se pojavljuje i Holy Terror, koja se pojavljuje i u Elseworlds vol1, a mozda bude i u Norm Breyfogle vol2. Ili recimo, Tales of Batman JH Williams vredi samo za fanove doticnog crtaca, na kraju krajeva. I ne mislim da je nuzno lose sto je DC resio da pravi kolekcije svojih prica, ali neka bi mogli napraviti samostalno. Recimo, TKJ postoji kao zasebna prica ili u DC Universe: The stories of Alan Moore trejdu.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Aleks
|
 |
« Odgovor #11801 poslato: Januar 11, 2018, 08:36:50 pm » |
|
Da ga reizdaju ponovo, ali kao stand-alone. E, to bih voleo.
Eto, tek sad jasno kažeš. Sasvim slučajno, pre neki dan mi je stigao Tales of the Batman: Archie Goodwin. Ima tu više dobrih stvari, ja sam ga uzeo zbog stripa Manhunter. (O tome ću možda jednom na drugom topiku.)
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Aleks
|
 |
« Odgovor #11802 poslato: Januar 11, 2018, 09:55:26 pm » |
|
Dolazak Galaktusa (Fantastična četvorka #48-50)
FF, verovatno je bio najznačajniji serijal za stvaranje modernog superherojskog stripa u periodu dok je na njemu radio Džek Kirbi, uz pomoć Stena Lija i samim tim jedan od klasika stripa 1960-ih godina. Sa inovativnim pristupom sadržaju i pripovedanju, i sofisticiranim stilizovanim crtežom, koji su bili neverovatno uticajni, verovatno je "run" ove dvojice legendarnih autora, s obzirom da je iz epizode u epizodu bivao sve bolji, dostigao vrhunce u nekoliko poslednjih desetaka epizoda (od 102), ali je i u sredini perioda bilo nezaboravnih, kao što su to ove koje se bave prvim dolaskom Galaktusa (sa njim i Srebrnog Letača) na Zemlju. Da su Kirbi i Li bili svesni snage priče koju stvaraju, verovatno bi je proširili na cele 3 epizode, ili više (iako nije bilo uobičajeno u to vreme). (A da su naši izdavači svesni dobili bi znatno više epizoda, ali ne nužno i "od prvog broja").
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Aleks
|
 |
« Odgovor #11803 poslato: Januar 11, 2018, 09:56:59 pm » |
|
Tor - Bog groma 1 & 2 - Krvnik bogova & Bomba bogova
Epizode serijala Thor God of Thunder #1-11 dokazuju da ima odličnih stripova u savremenom Marvelu (2013.) Kvalitetna i originalna priča Džejsona Arona koja zabavlja ali i navodi na razmišljanje i fenomenalan crtež Esada Ribića (nema ukočenosti, ali ima dinamike i linija zamaha i ručno ispisanih zvučnih efekata, nema prenatrpanosti, umesto toga kompozicijski sklad) sa kolorom Ive Svorcine (za koga je Ribić prethodno spremio sive tonove). Uspešan autorski pristup, puno vizuelno upečatljivih scena, ali i (što je retkost) propratni tekst - monolog, koji se ne zaboravlja, kao onaj o Torovom susretu u jami sa Bogom-ubicom (ne ubicom bogova).
****1/2
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Aleks
|
 |
« Odgovor #11804 poslato: Januar 11, 2018, 09:58:58 pm » |
|
(ALL STAR) SUPERMEN među zvezdama
Grant Morison uspeva da u potpunosti ostvari ono što se čini nemogućim - da kreira nešto što neodoljivo deluje kao sasvim nova i drugačija verzija Supermena, ali je istovremeno i ona stara, dobro poznata iz svog zlatnog (srebrnog, bronzanog...) doba. Nema prevare; scenarista sa crtačem Kvajtlijem uspeva da zahvati najbolje od starog i doda mu najbolje od novog. Staro je sve od ranije poznato o Supermenu, a što Morison poznaje perfektno i odaje mu počast. Novo je vezano uz autorsku kreativnost koja nam daje 12 perfektno isplaniranih epizoda, koje ne potcenjuju inteligenciju čitalaca (štaviše, one i jesu inteligentno štivo za zrelije čitaoce), iznijasiranih likova, sa pregršt sjajnih ideja i detalja, duhovitih, zabavnih, pomalo SF-Moebiusovsko otkačenih (ne samo zbog Kvajtlijevog crtačkog stila, pod očiglednim uticajem Mebijusa), prožetih humanošću kao protivtežom sveprisutnoj tamnoj strani.
|
|
« Poslednja izmena: Januar 21, 2018, 09:35:38 pm od strane Aleks »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|