Na stranu vec pomenuti toalet papir, ocekivao sam malo vise od ovih prvih 7 brojeva Internacionalne Lige. Zaista, ima humora ovde, ali iz danasnje perspektive, te fore su uglavnom zastarele, kad npr. Betmen nokautira Gaja Gardnera jednim udarcem. Mada, ima i onih smesnih od uobicajenog "ha"; recimo, kad Mister Mirakl zove svoju zenu da joj javi da nece doci kuci.
Medjutim, prica ima previse za moj ukus otvorenih krajeva i nedorecenosti. Npr. ko je Maksvel Lord? Koje su njegove namere? Ko je poslao satelit koji salje zrak koji unistava sve redom? O cemu su razgovarali Regan i Supermen? Zasto je Buster Gold u ekipi? Kao i kapetan Atom i Red Roket? Opet, tu je i moje nepoznavanje nekih likova iz DC univerzuma. Ko je i sta su Doktor Fejt i Gospodari Reda?
Dalje, sama prica mi je bledunjava. Liga se uglavnom pokazala kao nekompetentna ili van svojih domasaja u vecini price, recimo; Sivi Covek i Doktor Fejt, za onaj satelit je bio dovoljan samo Mister Mirakl, topljenje nuklearnog reaktora su zaustavili drugi, koji su izgleda, na silu, kao i Rojal Fles Banda, ubaceni na silu u pricu.
A i malo me je iritiralo sto se insistiralo na tome koliki je Gaj Gardner supak. Kontam da je zbog toga da se napravi taj humoristicki ugao, ali gotovo u svakoj sceni sa Ligasima se svodi podjebavanje i polemisanje sa tim likom.
Ono sto je pozitivno, to su odnosi medju likovima. Tako ljudski, tako humani, i zaista izgledaju i ponasaju se kao pravi tim (sa jednim izuzetkom u vecini price, ali to daje ovome vecu draz). I svi su lepo uklopljeni u pricu. Dobro, osim mozda Crne Kanarinke. Ne znam koji ce im ona kurac, osim sto izgleda da je njena svrha jedino da se svadja sa Gardnerom.
A i svidja mi se kako je Betmen uradjen. I dalje ozbiljan i namrgodjen, ali nekako smeksan i lepo su ga autori prikazali kao lidera tima.
3.5/5