The Spectre 2 : Wrath of God
Spectre mi polako ali sigurno postaje omiljeni DC junak.
Ne procitah prvu knjigu (bas je poskupa od 60$ pa na dalje, ako neko ima, a hoce da proda Paka mozda ili Pjero, neka se javi

), ali kao sto mi i Pjero rece, druga je zaokruzena prica, ima referenci na prvu, ali ne toliko da ometa citanje.
Ostrander je odlican, i u ovom dijelu se bazirao vise na Jima Corrigana nego na samog Spectrea (svi problemi koje muce samog Corrigana , doprinose tome da je Spectre sve ludji i neumoljiviji).
Prva prica mi je mnogo bolja(Spectre sudi cijelom covjecanstvu, ugrubo receno), volim Spectreovu neisforsiranu aroganciju, njegov bozanski, neumoljivi, aspekt, dok sa druge strane svi problemi , uslovno receno, koje je napravio su se desili zbog njegove ljudskosti , Corriganovog uticaja, i sto vise sudi, odluke su mu sve brutalnije, i nekako , mnogo ljudskije.
Ostrander je takodje majstorski uklopio biblijska desavanja, kao i duhovne dileme i preispitavanja, nit koju je uspjesno provukao kroz cijelu pricu nenametljivo, ali genijalno, koristeci lik oca Craemera.
U drugoj prici - Spectre moze biti povrijedjen / unisten Kopljem sudbine, naravno, Supermen je tu da se suprotstavi Spectreu; Prica mi se manje svidjela od prve, prvenstveno jer mi Spectre bas djeluje kao nedodirljiv/ bozanski lik da bi se tako lako pronasao nacin da se unisti, ali i dalje je to prilicno dobro.
Ostaje zal zbog toga sto je DC, zbog lose prodaje, odustao od daljeg izdavanja Ostranderovog runa, jedino mi pada na pamet ganjati svesku po svesku na e bay.
Tople preporuke.