Beloyar
|
 |
« Odgovor #13155 poslato: Januar 09, 2019, 06:51:56 pm » |
|
Moguće da griješim ali ja sam stekao takav dojam, pratim pored ovoga foruma i s.com i stripofili na fb i većinom ljudi iz Hr ovo obasipaju hvalospjevima, dok ljudi iz Sr nemaju pretjerano pozitivne utiske. E sada da li mi imamo istu percepciju i pogled na to ostvarenje, da li je u pitanju nipodaštavanje sa srpske strane ili izraženiji lokalpatriotizam ili samoisticanje svoga sa hrvatske nisam siguran. Kad se pogleda rang lista iz prošlih godina i Mi, mrtvi i Maršal Bas kotiraju na samom vrhu tamo na s.comu, a ovde prošlo ispod radara. Moraću ta sva izdanja jednom pročitati i izvagati sopstvenim kriterijumima ali sve mi se čini da se istina nalazi negdje između.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Anto
|
 |
« Odgovor #13156 poslato: Januar 09, 2019, 07:13:32 pm » |
|
Nisam čitao Ponos vragova ali zaintrigirala me sva ta fama oko njega. Ljudi iz HR generalno ovo dižu u nebesu, svrstavaju u rang kultnih ostvarenje, a ovde prolazi kao tek prosječan strip, pa u čemu je onda caka. Da li Hrvati precjenjuju ovaj strip ili Srbi potcjenjuju, neko je tu licimur i kenja opasno.
evo ja baš završih preksinoć Ponos vragova,i pre nego što ću dati konačnu ocenu malo sam započeo diskusiju (na scomu) oko nekih stvari koje mi nisu jasne - definitivno i objektivno nema kvalitet remek dela, kako je to opisano u uvodnicima,ali smešno je reći da strip zaslužuje dvojku - ali dobro,Rope mi neće zameriti,odavno je naš dragi prijatelj ušao u neku "daun" fazu i deli ocene ko neke moje koleginice kojima je slađe da daju keca nego da im muž lepo odradi kunilingus.Strip je u najmanju ruku vrlo dobar. I ne mislim da postoje tolike oprečne razlike u poimanju kvaliteta Grendel talesa između Hrvata i Srba,jer ničim Macan i Edi ovde nisu uzdigli ili spustili neki od naših naroda iznad/ispod onog drugog. Jedino je stvar, što se u doba najveće krize za strip,kako tamo kod njih,tako i ovde kod nas,jedan njihov autorski tandem probio na,u to vreme,nedodirljivo američko tržište,te još postigao zavidan uspeh,pa se sve to odrazilo da se strip u njihovoj javnosti i malo prehajpuje - šro je i sasvim očekivano.
|
|
|
Sačuvana
|
Dajte Ralph Azhama u Perle! Može i u Stripoteku.
|
|
|
jocko
|
 |
« Odgovor #13157 poslato: Januar 09, 2019, 08:36:38 pm » |
|
Moguće da griješim ali ja sam stekao takav dojam, pratim pored ovoga foruma i s.com i stripofili na fb i većinom ljudi iz Hr ovo obasipaju hvalospjevima, dok ljudi iz Sr nemaju pretjerano pozitivne utiske. E sada da li mi imamo istu percepciju i pogled na to ostvarenje, da li je u pitanju nipodaštavanje sa srpske strane ili izraženiji lokalpatriotizam ili samoisticanje svoga sa hrvatske nisam siguran. Kad se pogleda rang lista iz prošlih godina i Mi, mrtvi i Maršal Bas kotiraju na samom vrhu tamo na s.comu, a ovde prošlo ispod radara. Moraću ta sva izdanja jednom pročitati i izvagati sopstvenim kriterijumima ali sve mi se čini da se istina nalazi negdje između.
Sam pitao, sam odgovorio. Isto važi za Lavriča (pa i još više, zbog kontraverzne tematike), tamo ga hvale, ovde pljuju.
|
|
|
Sačuvana
|
Off
|
|
|
boss52
|
 |
« Odgovor #13158 poslato: Januar 10, 2019, 10:23:16 am » |
|
Odličan je Ponos vragova.
|
|
|
Sačuvana
|
From the rockin' of a cradle to the rollin' of the hearse The goin' up was worth the comin' down
|
|
|
Riđobradi
|
 |
« Odgovor #13159 poslato: Januar 10, 2019, 10:30:47 am » |
|
Odličan je i Maršal Bas, nevezano za zemlju podrijetla.
|
|
|
Sačuvana
|
тыпе оф материал
|
|
|
chile
|
 |
« Odgovor #13160 poslato: Januar 10, 2019, 04:01:43 pm » |
|
Meni je isto gotivan Ponos vragova. A Lavric je govno iz svakog ugla
|
|
|
Sačuvana
|
"nećeš nekažnjeno srati po meni i mojim prevoditeljima"
|
|
|
Anto
|
 |
« Odgovor #13161 poslato: Januar 10, 2019, 04:23:36 pm » |
|
Sam pitao, sam odgovorio.
Isto važi za Lavriča (pa i još više, zbog kontraverzne tematike), tamo ga hvale, ovde pljuju.
Jocko,zelen si,pa pričaš napamet. Lavriča vole i u Sloveniji i u Hrvatskoj i u Srbiji i tako dalje - tri čoveka ga ovde pljuju konstantno,čile čak i u potpisu,pa možda nekom ko je zelen to tako deluje. Lavrič je sjajan autor. Ista je priča i sa Vragovima - evo,i gazda i čile ih lajkovaše - ovaj Ropeov "ispad" je čini mi se jedini koji sam video od kada sam na ovom forumu - a od početka sam. I za Mrtve i Basa ista priča - oba stripa se dobro kotiraju i tamo i ovde;tamo nešto više,što je i razumljivo. Inače,Bas je po meni bolji od Andrtejkera,koji slovi za naslednika besmrtnog Bluberija.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
wele
|
 |
« Odgovor #13162 poslato: Januar 10, 2019, 04:35:08 pm » |
|
U Srbiji ga jedino Jocko voli, ako računamo tebe kao Hrvata tako da ti pada u vodu ta priča o tri čovjeka; očekujem da se brojadin pridoda iako ga nije čitao
Crveni alarm dobar, ostalo za potpalu
Ponos Vragova i Maršala nisam čitao ali do sad ih niko ovdje nije pljuvao, ili makar ja nisam primijetio
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Anto
|
 |
« Odgovor #13163 poslato: Januar 10, 2019, 04:46:11 pm » |
|
U Srbiji ga jedino Jocko voli, ako računamo tebe kao Hrvata tako da ti pada u vodu ta priča o tri čovjeka; očekujem da se brojadin pridoda iako ga nije čitao Crveni alarm dobar, ostalo za potpalu
znači,crnogorski Hrvati ne lajkuju Tomaža?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
wele
|
 |
« Odgovor #13164 poslato: Januar 10, 2019, 04:52:02 pm » |
|
Crveni alarm samo, kažem ti
ostalo smeće o zlim srboćetnicima i nedužnim ženeidjecaba se slabo kotira
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Anto
|
 |
« Odgovor #13165 poslato: Januar 10, 2019, 04:59:54 pm » |
|
Crveni alarm samo, kažem ti
ostalo smeće o zlim srboćetnicima i nedužnim ženeidjecaba se slabo kotira
dobro,ali ti je sigurno bolji od Bunjevićke??
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
john connor
|
 |
« Odgovor #13166 poslato: Januar 10, 2019, 05:06:22 pm » |
|
Samo prva trecina.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
john connor
|
 |
« Odgovor #13167 poslato: Januar 10, 2019, 05:07:43 pm » |
|
Jocko,zelen si,pa pričaš napamet. Lavriča vole i u Sloveniji i u Hrvatskoj i u Srbiji i tako dalje - tri čoveka ga ovde pljuju konstantno,čile čak i u potpisu,pa možda nekom ko je zelen to tako deluje. Lavrič je sjajan autor.
Ista je priča i sa Vragovima - evo,i gazda i čile ih lajkovaše - ovaj Ropeov "ispad" je čini mi se jedini koji sam video od kada sam na ovom forumu - a od početka sam.
I za Mrtve i Basa ista priča - oba stripa se dobro kotiraju i tamo i ovde;tamo nešto više,što je i razumljivo. Inače,Bas je po meni bolji od Andrtejkera,koji slovi za naslednika besmrtnog Bluberija .
Kako spinujes za sve pare i na ovoj temi.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
wele
|
 |
« Odgovor #13168 poslato: Januar 10, 2019, 05:11:03 pm » |
|
dobro,ali ti je sigurno bolji od Bunjevićke??
Ove nazovi knjige što starlete pišu su sigurno bolje od njenog smeća
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
jocko
|
 |
« Odgovor #13169 poslato: Januar 10, 2019, 05:54:24 pm » |
|
A Ekstremni sportovi? To je super stvar, cheetah pre mesec dana, nimalo korektno a nije o yu i politici... ima sjajnih fora. tri čoveka ga ovde pljuju konstantno
Eto Anto, ima istine u onome da se zao glas najdalje čuje.
|
|
|
Sačuvana
|
Off
|
|
|
|