Paka01
|
 |
« Odgovor #13245 poslato: Januar 27, 2019, 04:37:23 pm » |
|
Slično razmišljamo, samo što bih u Murove ja dodao i Vendetu, koja je meni odličan strip  Što se TDKR tiče, meni je na prvu bio odličan, ali sam ga poodavno čitao, pa bi valjalo obnoviti gradivo, ali i ja sam imao utisak da je uz kvalitet, veliki hajp i zbog njegovog značaja , inventivnosti itd. Ajde kad Ronina pročitaš javi utiske, dugo nešto važem da li ga uzeti ili ne, nisam pametan, a fan sam Milerovih djela koje si nabrojao  Načekat ćeš se za Ronina, ko zna kad će to doć na red  Ne tako brzo u svakom slučaju.
|
|
|
Sačuvana
|
"There's no such thing as a good time for bad luck"
|
|
|
chile
|
 |
« Odgovor #13246 poslato: Januar 27, 2019, 05:20:15 pm » |
|
Ronin mi je krsina. Kapiram kad bi se gledalo iz ugla ranih 80ih bio za neke stvari inovativan i zanimljiv, ali kada ga danas citas je vise smesan i glupav nego revolucionaran, za zaobilazenje
|
|
|
Sačuvana
|
"nećeš nekažnjeno srati po meni i mojim prevoditeljima"
|
|
|
Aleks
|
 |
« Odgovor #13247 poslato: Januar 27, 2019, 05:48:56 pm » |
|
Ajde kad Ronina pročitaš javi utiske, dugo nešto važem da li ga uzeti ili ne, nisam pametan, a fan sam Milerovih djela koje si nabrojao  Ronin je jako dobar, ali izbaci očekivanja vezana za tipične Milerove stripove i pripremi se za SF tipa evropskog stripa/mangi/ Heavy-Metala. Bliži je Milerovom pristupu stripu kao što je Hard Boiled ( https://happynovisad.com/strip/frenk-milerov-hard-boiled.2714.html).
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
xander
|
 |
« Odgovor #13248 poslato: Januar 27, 2019, 06:25:56 pm » |
|
Možda nije revolucionaran danas, ali baš smešan i glupav...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
swamp thing
|
 |
« Odgovor #13249 poslato: Januar 27, 2019, 07:50:26 pm » |
|
Ronin je topčina od stripa, nemate pojma  A TDKR nikada nisam posmatrao kroz to koliko je značajan, inventivan, bla bla, jer u to vrijeme nisam pratio stripove, pa nisam uvidio tu revolucionarnost (niti je vidim sad jer ni ne pokušavam, stripove, kao i knjige ili filmove posmatram samo kroz to da li su mi dobri ili nisu, uopšte me ne interesuje koliko su uticajni bili). Meni je TDKR savršeno napisan i nacrtan strip, sa nekim stvarno sjajnim, upečatljivim scenama koje ti ostanu urezane u mozgu zanavijek, po meni zaslužuje sav hajp koji ga prati  Ali ima nešto u tome kad je nešto nenormalno nahvaljeno, pa to prije čitanja možda posmatramo kao nešto što bi nam trebalo promijeniti percepciju, biti nešto ne znam ni ja koliko dobro, monumentalno dobro, neponovljivo dobro, samo zato što se nalazi na 1., 2., 3. mjestu nekih lista... I onda često dođe do razočarenja i uočavanja samo nekih stvari koje nam tu možda ne štimaju, tražimo mane i gdje možda realno ne postoje.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
boss52
|
 |
« Odgovor #13250 poslato: Januar 27, 2019, 08:32:39 pm » |
|
DKR je izvanredan strip u svakom pogledu..
|
|
|
Sačuvana
|
From the rockin' of a cradle to the rollin' of the hearse The goin' up was worth the comin' down
|
|
|
chile
|
 |
« Odgovor #13251 poslato: Januar 27, 2019, 09:15:00 pm » |
|
DKR je izvanredan strip u svakom pogledu..
+1
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
wele
|
 |
« Odgovor #13252 poslato: Januar 27, 2019, 09:15:23 pm » |
|
Tako je.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
wele
|
 |
« Odgovor #13253 poslato: Januar 27, 2019, 10:22:26 pm » |
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
wele
|
 |
« Odgovor #13254 poslato: Januar 27, 2019, 10:36:34 pm » |
|
Te fore možeš na scomu, jadniče.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
wele
|
 |
« Odgovor #13255 poslato: Januar 27, 2019, 10:57:03 pm » |
|
A tebi treba pomoć, ozbiljno 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Lord Vader89
|
 |
« Odgovor #13256 poslato: Januar 27, 2019, 11:03:01 pm » |
|
aj ne gnjavite, imate dole politiku u kavani
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Bombarder
|
 |
« Odgovor #13257 poslato: Januar 27, 2019, 11:15:26 pm » |
|
Pročitah Lavričevu Evropu... Ne znam, valjda sam se svega nagledao - načitao što se tiče nesretnog rata i uticaja na ljude, pa mi ovaj uradak ispada čisti kliše. Baš gomila stereotipa, sa kristalnom jasnim likovima, predvidivim negativcima, zapletom i završetkom. Iz nekog razloga me najviše asocira na film "Turneja", mlako, baš mlako.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
wele
|
 |
« Odgovor #13258 poslato: Januar 27, 2019, 11:18:14 pm » |
|
Priznaj da smo te Čile i ja natjerali da ovo napišeš.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
chile
|
 |
« Odgovor #13259 poslato: Januar 28, 2019, 12:21:00 am » |
|
Pročitah Lavričevu Evropu... Ne znam, valjda sam se svega nagledao - načitao što se tiče nesretnog rata i uticaja na ljude, pa mi ovaj uradak ispada čisti kliše. Baš gomila stereotipa, sa kristalnom jasnim likovima, predvidivim negativcima, zapletom i završetkom. Iz nekog razloga me najviše asocira na film "Turneja", mlako, baš mlako.
Jos gle cuda svi negativci Srbi, cak i srpska baba spremacica u bolnici mrzi sve '' Ustase i Balije'', a i one jadnice sto rade u opstini istosrpkinje i naravno da mrze nesrpsko stanovnistvo
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|