Davodeau:Lulu,oslobođena (Fibra)
Lulu,oslobodženu sam te 2012.kad je izašla,ladno zaobišao,uprkos Davodeovom crtežu koji mi se stvarno dopao,jer sam naslutio iz par komentara da je u pitanju neki političko korektni,feministički strip.Dve godine kasnije,pročitao sam Neznalice od istog autora,i tu zaključio da mi itekako odgovara njegov stil;ali, Lulu je i dalje bila precrtana.I onda kad videh prošle godine da je pred rasprodajom,brže bolje je nabavih čisto da se ipak ne ispostavi da sam preskočio nešto valjano (a i da mi se nije svideo,računao sam da ću ga lako razmeniti sa obzirom da ga na lageru više nema),i bio sam u pravu - zaobišao bih
odličan strip.
(tek posle videh da su komentari pojedinaca sa čijim se ukusom slažem,makismalno pozitivni).
Lulu je četrdesetogodišnjakinja,koja uprkos činjenici da ima porodicu (muža kretena,ćerku nadrkanu tinejdžerku i sinove blizance,nesnošljive klince),ima u neku ruku isprazan život.Prijatelji kažu da je nisu videli nasmejanu godinama.I onda jednog dana,nakon fijaska na razovoru na posao,nešto je kvrcne u glavi, i umesto da ode kući,ona započinje putovanje bez cilja i smisla.
Ovo bih definisao kao slajs of lajf podžanra "neobičan strip o običnim stvarima i vice versa";strip je nepretenciozan,čita se lagano,ima interesantnu atmosferu i emotivan kraj.Šta će lepše.
Preporuka.
Ah,da,ne može se više naći,rasprodat je.