FABLES 1-22
Fables 1-22 .Mozda ce to vecini zvucati cudno ali razocarenje sa moje strane ne potpuno ali ipak razocarenje moram reci.
Veliki hvalospevi i crtez koji mi se jako dojmio na prvi pogled kao
i jako snazan pocetak serijala je dovelo da sam verovatno imao prevelika ocekivanja.
Tacnije vozila me ova prica ludo negde do sredine.Uzivao svaki kadar i svaki rasplet.Ovde sam poceo da mislim da ce
dostici nivo mojih najomiljenijih Sandmana , Locke and Key, Hellboy.
Tojest bilo mi to ooodlicno do crossovera sa Jackom ili ti do razotkrivljenja i uloge Djepeta do kraja velikog rata.
I tu moram da spomenem da mi se krajnji rasplet nije bas preterano dojmilo.
Bolje reci nacin na koji je doslo do toga.Ipak,da su ovde stali verovatno bi utisak bio znatno bolji.
U medjuvremenu bacio pogled i na Jackov serijal do 20. sveske da se malo ukljucim , ali to me je ostavilo sasvim hladno.
Znaci Imra opet u pravu nije nista specijalno a kamoli za papir.Procitacu do kraja naravno ipak ali samo online.
Elem da se vratimo glavnom serijalu, posle velikog rata nekako mi se dojmilo da je suvisno bilo i nastavljati pricu.
Krenuli sa mister darkom i stvarno sam mislio da je to sad kao neki drugi deo price koja ce se voditi do kraja i nekog finalnog obracuna.
Ali dzaba vajda ,i to se zavrsilo dosta brzo cak ni prica nije dozivela neku sirinu,potrosili dobru osnovu i ideju olako.
Tek posle mi kvalitet slabi i to velikom brzinom i taj pad se odrazava sve do kraja.Ovde se moralo stati sa serijalom ako ne odmah posle velikog rata.
Da napomenem opet da je pocetak veoma dobar i interesantan , nadogradnja likova, medjusobni konflikti itd.
Sa pojavom Mis Spratta i Brandisha otislo se opet nepotrebno u sirinu i imao sam osecaj da se gubi svaki smisao
price koja se postavila na pocetku.Na Camelot,na duel Red Rose i Snow,a kamoli o povratku Bigbija i njegovog ludila da i ne pricam.
Zadnje sveske ubedljivo najslabije.Rasplet kod ovog konflikta izmedju sestara me dovodi do misljenja da je ovo bilo sasvim nepotrebno.
Moram priznati da me je cak i cubs in toyland maltene ostavilo ravnodusnim,ocekivao sam neku vecu tragediju sta ja znam...
Ovde dolazi do znacaja to da se nikakve recenzije,utisci ne trebaju citati pre nego sto ne zavrsis pricu.Znaci efekat prevelikih ocekivanja opet na delu.
Onaj deo o super herojskim pristupom me isto veooooma smorilo.Jedinio kvalitet crteza Buckinghema je to sto drzi do kraja
cak je i poboljsan jako jako dobro.One zadnje zasebne price o svakom junaku su posebno nepotrebne u svakom smislu.
Cini mi se da je imalo ulogu samo da se ispuni prazan deo price i da se stigne do nekog odredjenog broja sveski.
U svakom slucaju iziskuje ovo jos jedno citanje eventualno,verovatno promakne dosta stvari na prvo citanje ipak je ovo dug i kompleksan serijal.
Mada ne verujem da bih nesto posebno menjao misljenje ni na drugo citanje.Da ne bude zabune mislim da je ovo itekako vredno citanja
i posedovanja na papiru ali nazalost ipak ne dostize nivo najboljih dosad procitanih serijala koje sam ranije spomenuo...
Ps sad se krece sa Scalped...ocekivanja opet verovatno prevelika...